Frankrike!

Nu bär det av mot det blåvitröda landet sydväst om oss! Eller... Imorgon, eller antagligen övermorgon eftersom att sverige är nå jävulst ovärt långt. Är otroligt hungrig. Mm...

Nämen Frankrike ska bli toppen, top-notch. Jag ska resedagboka om emma gör det nån gång om england!!

Pusssssssssssssssssss!

Half-Blood Prince trailer!

Efter månader av ängslig väntan har nu teaser trailern till den senast Harry Potter-filmen gått online! Visserligen en dryg timme för tidigt, men who cares? Jag har redan sett den typ 5,6 gånger och har självklart fått gåshud!


af
Vet inte om denna poster är officiell (säkert inte), men den var cool...


SPOILER ALERT!
Den var ganska lung och farten var långsam, inte så mycket action alltså. Den centrerade mest kring Tom Riddle. Det var jättecoolt. Man får verkligen känslan av att filmen kommer att bli mörkare och mer skrämmande än föregångarna. Yay, alltså! Half-Blood Prince är verkligen en av mina favoritböcker i serien, och som det ser ut nu verkar det verkligen som om filmen kommer att bli bra. Ungen som spelar Riddle ser mycket lovande ut, och av det man ser i trailern verkar Michael Gambon hållit sig i schack som Dumbledore. Jag ser verkligen (oj hur många gånger har jag skrivit det ordet...) fram emot "the theatrical trailer", och hoppas att det är mer action, lite mer händelser och lite mer snabba klipp med superb och fartig musik i bakgrunden. Missförstå mig inte, jag gillade verkligen den här teasern, den gjorde mig verkligen peppad!

En fråga bara. Det är sent på kvällen och så, men jag har inte lyckats förstå hur scenen med Ginny i en morgonrock nersnubblande i en damm hör ihop med resten av historien...

Annars, awsome!!!


Länken:
http://video.msn.com/video.aspx/?mkt=en-gb&vid=bc682eef-e76b-467a-9684-2ffebc997b91&playlist=videoByUuids:uuids:559dc068-6410-4b44-b816-14f629c281dd,986e16ee-2961-4c52-a01c-90794bcf7ec3,3e1ccfe0-654d-4c6f-9b72-3835db18eb77&from=ENGB_msnvideo&tab=s1204298895071&from=today_u21&wa=wsignin1.0&vv=600


Bör komma bättre kvalitet under dagen (det är faktiskt onsdag redan) eller den närmsta veckan. Längtar till full-screen-kvalitet!

EDIT: Bättre kvalitet! Mycket bättre!
http://www.moviefone.com/movie/harry-potter-and-the-half-blood-prince/27063/main

Är man nörd som jag, check this out: http://www.mugglenet.com/viewer/trailer.php?number=1
Klicka vidare och se nästa bild. Perfekt om man vill se ALLT!

Helt sjukt och galet och äckligt och mysko och lite coolt



Hur kan den leva??

Sjukaste...!



Se inte det här. Det är ovärt att slösa tid att se på.

Men jag har hett upp den här videon som ett läskigt exempel på hur många knäppa människor det finns i världen.

Det här är en tjej som UPPENBARLIGEN är helt obsessed med Neil Cicierega (skaparen till potterpuppetpals bl a...). Hon har gjort en figur av honom på The Sims 2!!! Sjukt!! Det som är DESTO sjukare är att hon har lagt upp det på youtube!!! Whaaaat?!? Sen på kommentarerna försvarar hon sig själv (då folk anmärker på att hon är helt sjuk i huvet) med att säga att hon hade extremt tråkigt.... Whaat?!??! Freak-O.

Hittade den här videon då Emma och jag kollade på nån grej av Neils kompis eller nåt sånt. Jag tror att vi blev smått förstörda efter den dagen.

Ciao people.
And don't show your wierdness public, if you don't want people to be scared of you, of course.

"En liten sång om ingenting"

Kallt

är det om natten

utan dig

och smärtan

av ensamhet

ekar i bröstet

ung

och otålig

väntar jag

på min skinande prins


Den rosa soffan

som tillhör oss

den fula soffan

där vi en gång satt

men det var länge sen

kanterna är slitna

tyget luktar damm

Blodet som flöt

igenom våra ådror

har kallnat

stelnat

och lagts att vila

Inget återstår

bara den fula

gamla

rosa soffan

och dess minnen

Innan den bränns

förstörs

försvinner

och inget

finns kvar

att berätta

                                                                                  om vad som en gång funnits


Dygnets värsta timme

är här

mörk, skrämmande tyst

smeker den

sig fram

illvilligt

solen är bortgömd

bortglömd

och osynliga demoner

härskar

knak

brak

hotar att förtära

mitt furnuft

förtvivlat ropar jag på hjälp

men spelar det någon roll?

Om det är menat, är det då menat?

                                                                                Säg mig, vad lurar i mörkret?


Sommarlov är bajs

Sommarlov suger.
Har jag sagt det förut?
Aja, whatever.
Sommarlov suger.
Jag säger det igen.
Sommarlov suger.

Det finns inget att göra. Kanske borde jag säga, sommarlov suger i Umeå. Det är lite mer specifikt. Umeå har blivit utsedd till Sveriges sämsta sommarstad, vilket inte chockar någon (som har koll på ume).
Inga människor är hemma heller, för de har flytt till grönare gräs, bildligt talat (vårt gräs är lika grönt som vilket annat gräs som helst).

Jag har tråkigt. Jag är för dagen ensam. Jag har tråkigt. Jag har sett på TV, lagat mat, dansat och sjungit för mig själv (tragiskt), spelat fiol flera gånger och målat (till och med målat min palett)... bland annat.
Det är trååååkigt. Jag vet att man inte ska gnälla, och det är ju döirriterande med gnällande människor. Men SOMMARLOV SUGER! Man kan åtminstone BLI stressad och ha för mkt att göra då skolan och livet är igång. Livet bara stannar av på sommaren och gör i alla fall mig, och många andra antar jag, sega och får ändå inget särskilt gjort. Dömd till soffpotatis.

Sommar suger. Kan det inte vara över snart?
Men ändå är jag lite rädd och orolig för att gymnasiet ska börja, så jag vet inte riktigt hur jag vill ha det. Men man ska väl alltid ha något att kunna gnälla över.

Livet är crap.

Ny Twilight teaser!!

Här är länken till den nya teasern! Den är JÄTTEBRA, bättre än förra! Åååh, kan knappt vänta på filmen!!

http://movies.yahoo.com/movie/1810010670/trailer

Enjoy

PS, för mig funkade det bara att se den då jag hedde upp den i fullscreen.

Emma is back!

Jag är tillbaka. Eller inte, eftersom jag egentligen inte har skrivit någonting på den här bloggen. Men jag har inte haft tillgång till dator så då fick det bli så.

Jag har varit på språkresa i England i tre veckor och värdfamiljen hade visserligen en dator men det var inte läge att fråga om man fick använda den precis. Jag skulle ha kunnat gå till biblioteket i Ryde (£1.20 för en halvtimme), men jag hade inte riktigt tid, även fast det var hyfsat billigt. Jag ska nog lägga upp lite bilder från resan, men jag glömde att ta med mig både USB-kabel och mobilen till datorn. Och det är så långt att gå tillbaka och hämta dem... Just det, jag var på Isle of Wight för den som är intresserad. Tror inte att det är så många men rätt ska vara rätt.

Just nu befinner jag mig i en liten by utanför Storuman, dit det bar av efter knappt två dagar hemma i Sverige. Hann bara träffa Hanna och min kompis Fanny som hastigast innan jag var tvungen att fara hit. Vad gör man då i en sådan håla? Jo det kan jag berätta. Den senaste veckan har jag sysselsatt mig med att sova, gå på skogspromenader med mina mostrar, bada i sjön och i badtunna, åka båt, fika, lyssna på podcasts och äta glass (glassbilen kom igår). Tyvärr är det ganska dåligt väder, men solen skiner oftast, även om det är ganska kallt. Temperaturen ligger just nu på ca 17 grader C. Idag är det vindstilla också och sjön ligger blank. Det är trevligt.

Mina morföräldrars alla barn och barnbarn är här nästan allihopa, och de är en ganska rolig bunt människor, så det är nästan aldrig en tråkig stund här. Och det är kul. Annars hade det varit tråkigt.

Nä nu ska jag gå och ta en glass till. Vi far hem på torsdag så då uppdaterar jag kanske med lite intressanta saker från min resedagbok från England.

Bye

Just det. Stackars Filip som fick stå ut med Saras flumtortyr. Det påminde mig om att jag har en hel del (okej då, två) väldigt intressanta msn-konversationer mellan mig och Hanna, speciellt Hanna, som jag kanske lägger upp när jag kommer hem. Vi får väl se.


Infekterat!

Jag har tagit hål i min näsa för ett tag sen, och nu har jag slarvat med att tvätta det... Och det har därför blivit infekterat.... Japp, så smart man kan va ibland... Känns inte särskilt kul. Läste att man kan koka saltvatten och he på "såret". Ska göra det...
Fy fan.

Aj love jo

Varje gång du ler mot mig
Sjunger jag
Ler jag

Du dör
När du är ensam
Och jag förstår hur du känner

Fast du inte vet
Att jag gör det
Men det för jag som fan

Jag väntar på dig här
Sjunger tyst
"Aj love jo"

- av Hemmasara, Göteborgsresan kring valborg-pingst -08

Jepp, det här var alltså den sista dikten vi hade för tillfället. Så om det nu blir dikter så hamnar de på Dagens Dikt, men kanske inte varje dag. Så det så!

Pannband för att hålla hjärnan fast

Har du ibland kännt
Att din hjärna varit på väg att explodera
Som popcorn, eller ägg i mikron?

Så känner jag varje gång jag
Cyklar fel, läser fel, gör fel

Varje gång blir jag besviken på
Ackustiken i min frontallob
Och filmen om hur allt skulle sett ut

Det är något fel med min hjärna
Jag tar fram en kniv
Petar ut allt det dåliga
Sedan blir allt bra

- av Hemmasara, Göteborgsresan kring valborg-pingst -08

Hey Baberiba - Zlatan




Så grymt roligt!!

The Boys Are Back In Town

Var nyss inne på youtube och sökte på bräntis bara för att... Ja, kolla läget. Eller nåt. Aja, whatever. Då hittade jag iaf videon The Boys Are Back In Town... Den låten framfördes på skolavslutiningen av min (gamla) svensk- och engelsklärare (Andreas Stoltz), några killar ur min (gamla) klass (9E) (Tobias, Niklas och Andreas Estensen) och Anton från 9D. De var så galet duktiga!!! De ÄR så galet duktiga!!!!!


Kyss mig där du egentligen inte vill

En mun, ett saliv
Jag är öken, behöver törst.

Det är äckligt
Hur jag dödar

Att tvinga dig till saker
Som att offra dig
För mig

Allt jag behövde
Var lite tröst

Lite jävla tröst
Är det så mycket begärt?

Det blir så ensamt
Här på BUP

- av Hemmara, Göteborgsresan kring valborg-pingst -08 

Hey Baberiba - Carola i Athen


Hey Baberiba - Tänk om Ulf Lundell blivit sångpedagog...




Saknar verkligen Hey Baberiba...

Is Harry Potter gay?


Hey Baberiba: Victoria Silvstedt


En finsk försöker snacka svenska!




Det faktiskt roligaste och bästa med internet!

Ät linfrön istället

Fullkorn binder
Som
En kletig jävla massa
I
Dem kungliga hufvudstaden
I
Ett borgerligt kvarter
Utanför
Göteborg

Även bratsen måste äta linfrön
För att förhindra
Förstoppning

Tugga, tugga
Som en liten sugga
Det smakar skit
Men man måste

För att leva
För att överleva
För att klara sig
För att såsmåningom dö

- av Hemmasara, Göteborgsresan kring valborg-pingst -08

När mobilen slås av

Soc vill ha mig
Men jag är ej fången
Jag är som en utflugen fågel
Inte fången men trött och skakande
I skiten

Din skit
Jävla Motorola, Samsung, Ericsson
Jag vill ut, men till er ömma famn

Hjärtat slår vid varje gatuhörn
Lugnet flytt
Och himlen
Drar ihop sig
Mot
Halebop

Ring mig
Så svarar jag

- av Hemmasara, Göteborgsresan, kring valborg-pingst -08

Flight of the Conchords - Albie (the racist dragon)



En sång om Albie... Riktigt kul!

Den sorgesamma pandan

Den käkar gräs — eller vad den nu äter
Det gör jag med

Den har armar och ben som bär den
Det har jag också

Den har två svarta ögon
Det har jag också

Den har ett ludet anlete
Det har inte jag

Det är därför jag har tejpat upp bomull i ansiktet

- av Hemmasara, Göteborgsresan, kring valborg-pingst -08

Those Dancing Days - Run Run


Peter, Bjorn & John - Young Folks

Tidlös!!


Love Letters



En bantande man har en kärleksaffär med kalorier...

Ta dig tid att se hela! Twist på slutet!

Markus Krunegård - Jag är en vampyr



Den här låten fastnar. Så härlig!!

Vill du vara en nöt med mig?

Giraffer erbjuder ett perfekt skydd
Mot väta och vättar

Men det är inte lika bra som
En get med illaluktande päls

Jag bodde där
I regn och slask

Där fick jag vara ensam
På grund av stanken

Men det täckte inte mina behov
Inte på långa vägar

Jag gillade helt enkelt nötter
Och var ej så förtjust i papp

Nu söker jag ny bostad
Jag och mitt hårda skal

Nog kommer jag att sakna geten
Men inte stanken och pappen

Men det har blivit så jävulskt dyrt
Nu söker jag en rumskamrat

Vill du dela nöt med mig?
Och betala halva hyran eller mer?

Joina mig i mitt blodsugande
D.S: Loppa på rymmen

- av Hemmasara, Göteborgsresan, kring valborg-pingst -08

The Veronicas - Take Me On The Floor

Ingen riktig video, men jag älskar låten!!


The Veronicas - Hook Me Up


The Veronicas - Untouched

Värsta Twilight-feeling!!


Filippa Bark pratar om sex


Centralskolan avsnitt 5-8

Del 5.


Del 6.


Del 7.


Del 8.

Centralskolan avsnitt 1-4

Det här är en serie som man bara måste se!!
Den är gjord för SVT och varje avsnitt är typ 5 min långt. Jättekul!

Del 1.


Del 2.


Del 3.


Del 4.

Comptine d'un autre été L'après midi

Jag började nästan gråta när jag såg den här. Pinsamt nog.

Den politiska Djungelboken



Många har sett den, med all rätt, den är superkul. För er som inte har sett den:
SE DEN!

Jag skulle kunna klättra uppför Eiffeltornet

Jag skulle kunna klättra uppför Eiffeltornet

Hoppas att inte falla ner

Hoppas att nå toppen

Hoppas att nå dig

Jag skulle kunna klättra uppför Eiffeltornet

Alltid se framåt, alltid uppåt

Klättra upp, bort från botten

Tror att jag såg dig


Om jag klättrar uppför Eiffeltornet

Ser jag mig inte om

Släpp taget om min fot, dra mig inte ner

Jag måste upp


Jag skulle kunna klättra uppför Eiffeltornet

Ifall det skulle behövas

Är alltid med dig

Svik mig inte så här


Jag skulle kunna klättra uppför Eiffeltornet

Om du skulle hoppa

Du får inte hoppa

Jag vet att jag kan rädda dig

- av Hanna 6/7 -08


Sommarlov - blä

Solen skiner och jag har än så länge bara sett den genom fönstret. Har läst ut Eclipse — igen. Senare i eftermiddag ska jag på simträning, vilket känns bra. Äntligen får jag röra på mig. Tycker inte om sommarlov, jag blir så slö. När jag inte är stressad och är utan deadlines blir jag en géléklump som inte gör någonting alls. EVER. Tragiskt.
Nä... Fy fan.
Antar att jag inte är den enda. Tänker hela tiden "idag ska jag baka och börja måla och gå över till Anders och Monia." Men det har inte riktigt hänt. Ingenting alls har hänt. Usch, sommarlov är så frustrerande.

Robert and Kristen talks about when they kiss! (Twilight)



K: "Like they're testing each other's limits."
R: "But then it turns out like hell, like all kisses do."
K: Skrattar: "Shut up!"

Intevjuaren frågar om de säger åt dem att komma in där och där för att fastställa att de inte råkar krocka med näsorna eller nåt sånt när de ska kyssas:
R: Yeah I mean... (mummel) You know... Kristen doesn't have any idea of what she's doing, at all, so it's always gonna be difficult, no matter what you do...

Interview: Robert Pattinson 'Edward Cullen'


Slumber party



Three girls encounter something very strange.

Veronica Maggio - Stopp



Älskar den här låten! Veronica Maggio är bäst!!
Fast.... Jag blev lite besviken på videon till Stopp... och Måndagsbarn... De hade kunnat vara mycket bättre i videoväg.

Morning Musume MegaMix 30Singles





Det här är helt sjukt. 30 låtar i en och videon är helt sjuk. Sjukt. Sjukt bra.

Friends, The One With Gladys, Phoebe's Painting



Den här kanske är min favorit ändå...
Äsch, it's a tie.
Enjoy! :P

Friends, Joey speaks French



Jag läser franska så det är ritkigt kul att höra det här. Detta avsnitt kommer nog ALLTID att vara mitt favoritavsnitt av Vänner!!!

Kate Walsh and David Spade talks about Maxim's Hot 100



Hon äger och är bäst!

Hjalmars HÄMND



Den här filmen gjorde några killar som gick i vår klass och parallell (st?) klassen. Grymt kul!!

Muffins



Jag gillar att baka muffins. Jag gillar den här videon.

Damen bakom gardinen

Hallå! Tittut!
Det var bättre förr

Tjoho! Vad fort det går!
När man har roligt

Vad tycker du?
Gamla dam

Om min fina vas?
Var den ful

Det var inte kul
Var det för att den var min
Som jag gjorde

Gjorde jag fel?
Jag tror inte det
Men vad vet jag
En ensam herre i hatt

Låt mig få komma in
Ta av mig min hatt
Och vända på timglaset

- av Hemmasara, Göteborgsresan, kring valborg-pingst -08

Twilight teaser trailer


Twilight fighting scene


Cooooooooolt va?!?!
Filmen kommer säkert att suga, men man hoppas att den blir bra ändå!!


Twilight Story - Bella's lullaby



Den här är också bra... Fast inte lika bra som förra, tycker jag. Men musiken, gaaah! Stycket heter "Comptine d'un autre été l'après midi" av Yann Tiersen. Fruktansvärt vackert.

Twilight- untouched *preview*



Gillar egenligen inte fan-videor, blir mest av allt bara irriterad av allt "ååååh, han är så sööööööt!" men den här gillar jag. Den är skickligt gjord, speciellt med tanke på att hon som gjorde den inte hade mycket att gå på heller (filmen har ju inte ens spelats in färdigt).
Låten heter Untouched av The Veronicas.

Urklipp från Stephenie Meyers hemsida

http://www.stepheniemeyer.com/twilight_movie.html

Funny story: on April first, I got to watch as they shot Bella's first scene in the hospital (after the above mentioned van careened into her) with Charlie (Billy Burke) and Carlisle (Peter Facinelli). Between takes, Peter came back to the monitors where I was hanging out with Nikki Reed (Rosalie), and producers Greg Mooradian and Gillian Bohrer. Nikki and I were talking about how Kellan Lutz (Emmett) kept eating during the Cullen's cafeteria scenes (Kellan is always hungry) and how the editors would have to cut around that. Greg asked the question many of you have asked: what happens to food eaten by a vampire? (He referenced the infamous bite of pizza Edward takes in the book.) I explained the icky truth-they eventually have to cough it back up. Peter was listening to all of this very quietly, and then he and I had the following conversation (I'm paraphrasing, because I don't have a vampire's perfect recall):

PETER: So vampires would never eat food, unless they are trying to fool humans? They would never eat at home?


ME: No, of course not.


PETER: Huh.


ME: Why do you ask?


PETER: Well...when we were filming one of the scenes in the Cullen house, Esme brought me a bowl of Raisin Bran. I was eating it through the whole scene. I don't think they could cut around it, because I was chewing through some of my lines... I guess that wouldn't make a ton of sense for Carlisle to do, though, would it?


ME: (slightly panicky) Er, no. It really wouldn't.


PETER: Oh, well.


ME:


PETER: And also, April Fool's.


(The part I can't convey here is how convincing he was. Peter is, after all, an excellent actor. He got Kristen/Bella at dinner, too, so I wasn't the only one.)


OMG Twilight!

Vi alla tre älskar Twilight-serien. Jag har övertygat mamma att reservera den fjärde boken, Breaking Dawn, på amazon som släpps i augusti.

Vi alla tre har varit övertygade om att filmen, som kommer ut i december, kommer att suga hårt. Riktigt hårt. Men nu vet jag inte... Visst, det kanske blir lite omöjligt att få vampyrerna att bli omänskligt vackra och att få Jacob att växa en massa och det där... Men med bra skådisar så går det kanske, nästan. Är i alla fall VÄLDIGT peppad på filmen nu! De har lagt ut en scen och en teaser och lite behind också är det förstås folk som smyger runt i Portland, Oregon och filmar när de spelar in. Haha!

http://www.stepheniemeyer.com/
Det där är (författaren till Twilight-serien) Stephenie Meyers hemsida. Där finns filmsnuttar och en massa om första boken speciellt. Foton på bilarna och bortklippta delar ur boken, bl a.

Är väldigt peppad. Håller på att läsa om böckerna ännu en gång... Måste ju vara updated när Breaking Dawn hamnar i min brevlåda!




Från vänster (the fictionary names): Alice Cullen, Emmett Cullen, Isabella Swan, Edward Cullen, Rosalie Hale och Jasper
(Fast Robert Pattinson, han som spelar Edward, ser lite ut som en gubbe där)

Omg Twilight the movie

Min sköna tussilagosommar

För flera år sedan
Hade jag livat
Jag sprang på ängar med bara fötter
Och åt marsipanrosor

Jag var som en marsipanros
Sprödig, tunn
Och rosa
Med blommor i hår och
Gäs mellan tår

En lycklig själ i en lycklig kropp
I en lycklig tillvaro
I en lycklig tid

Nu är jag gammal och reumatismen
Tar ifrån mig alla sköna tussilagosomrar
Jag håller på att dö

Långsamt
Plågsamt
Och så ytterst
Tråkigt

Mina barnbarn får inte uppleva samma somrar
Som jag fick
För de sitter bara framför datorn
Jävla dator

- av Hemmasara, lägret 11/6-15/6 -08

Marsánmuffins

Normalstora formar, 12 st/plåt

INGREDIENSER
100 g smält smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
FYLLNING
1 pkt marsánkräm
GARNERING
smält smör/margarin och socker

Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt.

Blanda ned smöret i äggsockret och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda med en slev.

Fyll formarna till två tredjedelar med smet och grädda mitt i ugnen, 200°C, i ca 10 min.

Låt muffinsarna kallna.

Gör ett hål i varje muffin och klicka ned kräm i hålet. Pensla på smör och strö på socker.

Tips!
Jag tyckte att det här receptet var lite för sött, för min smak, medan många andra tyckte de var goda. Jag tycker att man tjänar på att dra ned på sockret, för marsánkrämen är faktiskt också söt.

En dikt

Det här är också en dikt
Mm

- av Hanna VT-08

Riktigt smarriga bärmuffins (Emmelis hallonmuffins)

Det här receptet hittade jag, såsom många andra av mina recept, på http://www.dagensmuffin.se Där kallas detta recept Riktigt smarriga bärmuffins då, men jag tänker bara på Emmeli när jag bakar dessa, för hon blev lite galen i dem första gången och jag fattade inte att de här muffinsarna kunde göra succé. Hihi!

Normalstora formar ca 12 portioner, eller ca 6 portioner i stora formar.


INGREDIENSER

2 ägg

2 dl socker

3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl yoghurt/fil/mjölk
½ - 1 dl flytande margarin/drygt 100 g smält smör
½ dl kokosflingor
1 ½ dl blåbär, björnbär, hallon eller något annat

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda med en slev.

Tillsätt yoghurt/fil/mjölk och margarin/smör. Blanda.

Tillsätt kokosflingor och bär och vänd ned detta i smeten.

Portionera i formar och grädda mitt i ugnen i 225°C ca 15 min. Om du har använt stora muffinsformar tar det förstås längre tid, kolla med en trästicka. Det är helt okej ifall de är liiite smetiga i mitten.

Tips!
Testa att använda smaksattyoghurt t ex (min favorit) "smultron/jordgubb" för att göra det ännu godare!
En gång använde jag grekisk yoghurt, den var ganska tjock och degen blev hård, då fick jag späda ut den med mjölk, så det är bara att testa sig fram.


Majsbollar i mitt hjärta

Det hugger till
Smärtar mig
Gör mig illa
När bollarna studsar mot väggarna
I kamrarna
Vill jag
Skjuta ihjäl dem
Och strypa dem
Istället äter jag upp dem
Allihop på samma gång

Jag tog en kniv och letade efter
Majsbollarna
I hjärtat
För de var ju där
Eller?

- av Hemmasara, lägret 11/6-15/6 -08

Söta frukostmuffins

Ja, det här receptet är precis som det låter. De är söta och fiberrika. Gott! Men om man inte är en sötälskare kan man dra ner på sockret lite grann.

INGREDIENSER
2 ägg
½ dl socker
½ dl farinsocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl grahamsgryn
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt

Smält smöret i en kastrull. Häll ned mjölken och låt koka upp.

Rör ned den heta vätskan i äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa i smeten.

Fördela smeten i muffinsformar (gärna i bleck) och toppa med lite havregryn och farinsocker.

Grädda 175° i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät dem varma med smör.

Muffinsmunkar

De här muffinsarna passar perfekt till brunchen (receptet kommer för övrigt också ifrån en brunchbok...).
När jag gör de här använder jag en muffinsplåt. Normalstora formar, drygt tolv stycken. Om du inte har en muffinsplåt kan du använda normalstora/medium muffinsformar i papp. Dock är det bäst att använda i plåtar för värmen leds bättre då och muffinsarna blir jämnare gräddare.
En viktig grej är att inte vispa mjölet. För muffins ska generellt sätt vara fluffiga och om man vispar mjöl blir degen seg. Inte bra. Använd en träslev eller dylikt.
Ännu en viktig sak om muffins (ja, det är typ en hel forskning)! När man gräddar muffins med en muffinsform av plåt måste man låta dem svalna något innan man kan ta lös dem och he dem på galler. De i pappersformar kan man lägga på gallret på en gång efter gräddningen. Det är inte bra om muffinsen står kvar på gallret för då blir de lite torrare eftersom att fukten typ far ut. Man ska inte heller förvara muffins i kylskåp för fukten far ut.
Men whatever.

INGREDIENSER
175 g rumsvarmt smör + smör (fast jag brukar använda olja) till formen, om du använder pappformar behövs det inte
2 ¼ dl socker
2 stora ägg
6 dl vetemjöl
¾ msk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
en nypa salt
2 ½ dl mjölk
TOPPING
ca ½ dl socker och ½ tsk kanel
smält smör till pensling (knappt 50 g)

Värm mugnen till 180°C. Smörj en muffinsform för 12 muffins.

Vispa smör och socker pösigt i en stor bunke. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa ordentligt mellan varje.

Sikta ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt halva mjölblandningen till sockersmeten tillsammans med hälften av mjölken. Rör försiktigt samman ingredienserna innan resten av mjölblandningen och mjölken tillsätts.

Skeda upp smeten i den smorda muffinsformen/vanliga muffinsformar och fyll hålen/formarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna och fasta.

Blanda socker och kanel till toppingen. Pensla de ugnsvarma muffinsen lätt med smält smör och strö över kanelsockret. Ät varma eller kalla (varma godast).

Recept

Jag bakar ganska mycket och speciellt muffins. Så jag tänkte dela med mig lite recept.

Muffins är det perfekta fikat. Lagom stora och söta. Helt perfekta att ge bort också... :P

Så härefter blir det lite recept alltså. Så, nu är allmänheten förberedd på det.






Det lilla mobboffret

Mongo, horunge
Kristina Lugn
Fan vilken fitta
Kristina Lugn
Soffpotatis, WoW-nörd, N00b
Jag är tönt, du är cool

Censurerade bort resten
Slängde orden i sopsäcken och knöt åt
Sen kom sopbilen
Och malde och brände bort det
Som om det aldrig funnits

Musiken följer mig vart jag än går
Som en tragisk film
Åh, vad jag älskar er
Aqua
Men det passade sig inte visst
Jävla mobbare och crackhoror

Jag ska döda er
Jag och min lilla stora pistol
Jag och min Barbie-Girl
Vi är bäst, vi är komplett
Jag och Barbie

Vi behöver inga andra
Mitt lössläppta fnask
Bresa benen för mig
Visa att det är jag som bestämmer

- av Hemmasara, Göteborgsresan, kring valborg-pingst -08

RSS 2.0