Emma säger: Jag vet inte... Nä, skoja bara, det här är vad jag gjorde på svenskan (recensionen kanske inte är så seriös, men resten är FAKTISKT det)

Jeux d'Enfants / Love Me If You Dare


Baksidan på filmen (direkt översatt från franska):


"Julien Janvier (Guillaume Canet) och Sophie Kowalsky (Marion Cotillard) leker en lek från barndom till vuxen ålder. Allt verkar mysigt, barnsligt och förälskelsespritsat, men under ytan ruvar vuxet allvar och ansvar. Juliens pappa lägger stor press på honom och Sophies fluffiga liv som en paj lockar, men drar ändå inte undan honom från verkligheten. Kärleken de känner för varandra är inte okomplicerad och de leker ständigt med varandras liv tills tillvaron krånglar till sig ännu mer. De väver varandras framtider till en galen härva av lögner, svek, krossade hjärtan... Och död."



Recensionen:


Filmen Jeux d'Enfants handlar om en pojke och en flicka som startar ett internetföretag där de sprätter upp människor från hälar till nackknutar. De jobbar hårt och blir hopplöst förälskade i varandra. Plötsligt blir hjältinnan en paj och sväller upp till en ballong och flyger iväg. Företaget går i konkurs och samtidigt blir hjälten galen och hamnar på psyket där han börjar jobba med att sprätta upp människor från hälar till nackknutar. Det han inte vet är att ballonghjältinnan har punkterats av en ilsken fiskmås som sprättade upp henne från häl till nackknut. Hon faller ned på jorden i en slafsig, blåröd duns.

På så sätt återförenas hjälten och hjältinnan. Åren går och de blir båda vegetarianer och börjar istället sprätta upp grönsaker från hälar till nackknutar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0