Söta frukostmuffins

Ja, det här receptet är precis som det låter. De är söta och fiberrika. Gott! Men om man inte är en sötälskare kan man dra ner på sockret lite grann.

INGREDIENSER
2 ägg
½ dl socker
½ dl farinsocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl grahamsgryn
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt

Smält smöret i en kastrull. Häll ned mjölken och låt koka upp.

Rör ned den heta vätskan i äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa i smeten.

Fördela smeten i muffinsformar (gärna i bleck) och toppa med lite havregryn och farinsocker.

Grädda 175° i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät dem varma med smör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0