Söta frukostmuffins
Ja, det här receptet är precis som det låter. De är söta och fiberrika. Gott! Men om man inte är en sötälskare kan man dra ner på sockret lite grann.
INGREDIENSER
2 ägg
½ dl socker
½ dl farinsocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl grahamsgryn
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt
Smält smöret i en kastrull. Häll ned mjölken och låt koka upp.
Rör ned den heta vätskan i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar (gärna i bleck) och toppa med lite havregryn och farinsocker.
Grädda 175° i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät dem varma med smör.
INGREDIENSER
2 ägg
½ dl socker
½ dl farinsocker
50 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl grahamsgryn
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt
Smält smöret i en kastrull. Häll ned mjölken och låt koka upp.
Rör ned den heta vätskan i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ned dessa i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar (gärna i bleck) och toppa med lite havregryn och farinsocker.
Grädda 175° i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät dem varma med smör.
Kommentarer
Trackback